Verwachtingen voor fulfilment in 2018

Fulfilment heeft de afgelopen jaren ontzettend veel veranderingen doorgemaakt. Deze veranderingen hebben er onder andere toe geleid dat klanten van webwinkels de producten nog sneller in huis hebben.

Dit maakt het voor webwinkels mogelijk om hun marktpositie tegenover concurrenten te verbeteren. In 2018 zullen er ook weer nieuwe trends ontstaan binnen de wereld van fulfilment, waarmee webwinkels klanten nog sneller en beter van dienst kunnen zijn.

Het logistieke proces van fulfilment is de laatste jaren vooral gekenmerkt door de introductie van automatisering en de ontwikkelingen op het gebied van robotisering. Dit biedt meer flexibele levertijden voor webwinkels, waarbij het vandaag de dag al mogelijk is om bestellingen nog dezelfde dag te leveren.

Verdere automatisering

Automatisering is vandaag de dag de kern van het fulfilment proces en in 2018 zullen hier nog verdere ontwikkelingen in plaatsvinden. Door middel van automatisering worden steeds meer handelingen die het personeel uitvoert door computers afgehandeld. De slimme systemen helpen om meer overzicht binnen het magazijn te verkrijgen en onderdelen zoals voorraadbeheer op een slimme manier te verbeteren.

In 2018 kan automatisering een belangrijke rol spelen binnen de robotisering van fulfilment. Doordat er ook steeds meer hardware beschikbaar is die is toegespitst op distributiecentra worden fulfilmentbedrijven nog effectiever.

Introductie van robotisering

Robotisering is binnen de grootste webwinkels ter wereld al normaal. Fulfilmentbedrijven gaan hier ook steeds meer investeringen in doen. 2018 zal waarschijnlijk het jaar zijn waarin robotisering bij steeds meer fulfilmentbedrijven haar intrede doet. Robots kunnen het menselijke werk binnen het magazijn sneller uitvoeren en maken daarbij ook aanzienlijk minder fouten. En dit draagt voor zowel de fulfilmentbedrijven als de webwinkels bij aan een veel betere ervaring.

Het gebruik van rijdende robots zal vanaf volgend jaar dan ook geen toekomstbeeld meer zijn. De robots gebruiken minder ruimte om producten te verzamelen en kunnen daardoor bijdragen aan een efficiënter magazijn. Hier komt na verloop van tijd dan ook geen menselijke handeling meer aan te pas, want dankzij slimme systemen worden de magazijnen steeds verder geoptimaliseerd om beter, sneller en efficiënter te werken.

Meer flexibele levertijden

Bij de meeste webwinkels is ‘vandaag besteld, vandaag in huis’ nog steeds onmogelijk. Dankzij de verdere automatisering en robotisering van het logistieke proces zal het in 2018 mogelijk worden om nog scherpere levertijden te hanteren. Fulfilmentbedrijven zullen steeds effectiever werken, waardoor de tijd tussen de bestelling en de verzending steeds verder afneemt. En dankzij ontwikkelingen binnen de markt van pakketbezorging leidt dit al snel tot flexibele levertijden.

Besteed uw logistiek uit aan Avado Logistics

Wilt u in 2017 al aan de slag met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fulfilment? Dan heten wij u graag welkom bij Avado Logistics. Wij bieden u grote voordelen bij het opslaan, inpakken en verzenden van uw producten.

Commentaren voor deze post zijn gesloten.