Avado Logistics - webshop fulfilment

Magazijnmedewerker inhuren: 5 tips op een rij

Het is binnen uw magazijn essentieel dat alles zo efficiënt mogelijk is ingericht. De magazijnmedewerkers zijn een belangrijk onderdeel van de gehele logistieke operatie die in het magazijn wordt uitgevoerd.

Veel webwinkels hebben binnen het magazijn meerdere medewerkers rondlopen die producten verzamelen om direct naar de klant te versturen.

Het inhuren van een goede magazijnmedewerker is voor veel webwinkels nog een obstakel. Er zijn voldoende kandidaten die het werk kunnen uitvoeren, maar voor de meeste webwinkels is het noodzakelijk om een goede magazijnmedewerker te zoeken die zelf proactief bezig is om alle logistieke processen op de beste manier uit te voeren. Bij Avado Logistics weten wij dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van fulfilment en logistiek exact wat er nodig is om de juiste magazijnmedewerker in te huren. Daarom geven wij u in dit artikel graag 5 tips.

1. Zoek een magazijnmedewerker met kennis van zaken

Bij het inhuren van een magazijnmedewerker is het essentieel dat er kennis aanwezig is om de werkzaamheden zo effectief mogelijk uit te voeren. Wij raden dan ook aan dat u op zoek gaat naar een magazijnmedewerker die de juiste kennis in huis heeft om deze werkzaamheden uit te voeren. Kies altijd een magazijnmedewerker die ervaring heeft met deze werkzaamheden. Dit voorkomt dat u urenlange trainingen moet geven voordat de magazijnmedewerker aan het werk kan.

2. Maak gebruik van vacaturesites

Het plaatsen van een vacature op de eigen website is vaak niet genoeg om nieuwe magazijnmedewerkers te vinden. Het gebruik van online vacatureplatforms is dan ook aan te raden. Hier kunt u tegen een eenmalig bedrag uw vacature plaatsen. Deze wordt vervolgens online verspreid, zodat u aanzienlijk meer aanmeldingen op uw vacature zult krijgen.

3. Ga op zoek naar een flexibele magazijnmedewerker

Het kan gedurende periodes in het jaar voorkomen dat het aanzienlijk drukker is in het magazijn, terwijl het tijdens andere periodes juist erg rustig is. Om te voorkomen dat u nieuwe magazijnmedewerkers onnodig inhuurt raden wij aan om flexibele contracten met uw magazijnmedewerker te bespreken. Dit helpt daarnaast ook bij het verlagen van de kosten van uw nieuwe medewerker.

4. Onderzoek of het mogelijk is te automatiseren

U kunt er in plaats van het inhuren van een magazijnmedewerker ook voor kiezen om bepaalde processen binnen de logistiek te laten automatiseren. Door een efficiëntere samenstelling van de logistiek kunt u uw huidige magazijnmedewerkers veel tijd besparen en is het in sommige gevallen niet nodig om een nieuwe magazijnmedewerker in te huren.

5. Stel een pool samen

Wanneer u op zoek bent naar zo veel mogelijk flexibiliteit binnen uw magazijn, raden wij aan om een pool van nieuwe magazijnmedewerkers in te schakelen. Deze kunnen op ieder moment worden opgeroepen, zodat er nooit te veel medewerkers in het magazijn staan.

Besteed uw logistiek uit aan Avado Logistics!

Maak gebruik van fulfilment van Avado Logistics

Bij Avado Logistics kunt u het volledige logistieke proces van uw webwinkel laten uitvoeren. Wij hebben onze fulfilmentdiensten de laatste jaren steeds verder geoptimaliseerd, zodat iedere webwinkel de logistiek op de meest efficiënte manier kan uitbesteden.

Commentaren voor deze post zijn gesloten.