Magazijn zo efficiënt mogelijk inrichten: lessen van Avado Logistics

Het efficiënt inrichten van uw magazijn is een van de kernpunten om op het gebied van logistiek flinke stappen te zetten tegenover uw concurrenten. Uw magazijn is een belangrijke samenstelling waarin de producten direct uit voorraad naar de klant geleverd worden.

Door middel van een optimale samenwerking tussen geautomatiseerde systemen en uw personeel kunt u zorgen voor een efficiënte flow waarin bestellingen zo snel mogelijk de deur uitgaan.

Bij Avado Logistics hebben wij door de jaren heen door onze fulfilmentdiensten gezien hoe een magazijn zo efficiënt mogelijk ingericht kan worden. Wij voeren fulfilment uit voor duizenden klanten en hebben hierdoor de juiste kennis opgedaan om tot de ideale inrichting te komen. Daar vertellen wij u in dit artikel graag meer over.

Magazijnstellingen met meerdere verdiepingen

Het gebruik van magazijnstellingen met meerdere verdiepingen biedt meer ruimte om uw voorraad op te slaan. Door in de hoogte te bouwen, in plaats van in de lengte of breedte, heeft u binnen het magazijn aanzienlijk meer ruimte om uw voorraad op te slaan. Houd bij het samenstellen van de magazijnstellingen rekening met de verschillende afmetingen van uw producten. Zo kunt u de verschillende verdiepingen op de juiste manier inrichten.

Smalle gangpaden

Dankzij smalle gangpaden houdt u binnen uw magazijn aanzienlijk meer ruimte over om uw magazijnstellingen te plaatsen. Wij raden dan ook aan om uw gangpaden zo smal mogelijk te maken. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte in de gangpaden nodig is voor het personeel, zodat zij de producten altijd eenvoudig uit de magazijnstellingen kunnen pakken. Wanneer er meerdere personeelsleden tegelijkertijd in het magazijn werken, doet u er goed aan om de gangpaden breed genoeg te maken voor twee personen.

Overzichtelijke indeling

U verkoopt binnen uw webwinkel producten die binnen verschillende categorieën vallen. Daarbij verkoopt u producten die gerelateerd zijn aan de hoofdcategorieën die u in uw webwinkel aanhoudt. Door deze producten zo dicht mogelijk bij elkaar op te slaan, biedt u uw personeel een beter overzicht en kunnen zij de producten sneller verzamelen.

Verdere automatisering

Het automatiseren van het logistieke proces is een belangrijk aspect binnen uw magazijn. Maak binnen uw magazijn altijd gebruik van een automatische plattegrond die bijhoudt waar bepaalde producten zijn opgeslagen. Dit maakt het voor uw personeel eenvoudig om de benodigde producten te verzamelen, zodat zij deze naar de inpakafdeling kunnen brengen.

Getraind personeel

Goed getraind personeel biedt ontzettend veel voordelen binnen uw magazijn. De verschillende medewerkers die in het magazijn rondlopen moeten zo efficiënt mogelijk aan het werk gaan. Geef hen daarom de juiste instructies bij het verzamelen van de producten. Het is tijdens de training onder andere belangrijk dat u meegeeft hoe zij tijdens drukke periodes in het magazijn zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Dit houdt de snelheid van het personeel hoog en verhoogt het aantal bestellingen dat per uur kan worden verzameld.

Uw logistiek uit handen bij Avado Logistics

Dankzij onze fulfilmentdiensten kunnen wij de logistieke oplossingen voor webwinkels leveren vanuit een efficiënt ingericht magazijn. Hiermee verlagen wij de kosten per verstuurde bestelling en verhogen wij de capaciteit van onze distributiecentra.

Geeft u uw logistiek ook liever uit handen? Avado Logistics biedt u gepaste opties voor de verzending van uw producten, het beheren van uw voorraad en het aanzienlijk goedkoper leveren naar uw klanten.

Commentaren voor deze post zijn gesloten.