Avado Logistics berekent of fulfilment uw voordeligste oplossing is

Fulfilment zelf doen of uitbesteden: bereken het zelf

Overweegt u uw fulfilment zelf te doen of uit te besteden? In deze blog kunt u op een eenvoudige manier berekenen wat de voordeligste keuze is.


Webwinkels kiezen er steeds vaker voor om het logistieke proces in het geheel of gedeeltelijk uit te besteden. Wanneer u een webwinkel heeft is het dan ook logisch dat u ook over fulfilment nadenkt. Aangezien het logistieke proces door veel webwinkels als kostenpost wordt gezien helpen wij u graag om de mogelijke opties door te rekenen. Op basis daarvan kunt u bepalen of fulfilment uitbesteden een doeltreffende manier is om uw kosten te drukken.

Fulfilment zelf doen of uitbesteden

Wanneer u inzicht wilt in de kosten die u daadwerkelijk maakt is het van belang om de volgende zaken mee te nemen in uw berekening:

  • Oppervlakte die u voor uw logistieke proces gebruikt

De vierkante meters die u voor uw logistieke proces gebruikt heeft u als vanzelfsprekend niet nodig wanneer u uw fulfilment uitbesteedt. Op basis van uw huur of hypotheek en de vierkante meters die u voor uw logistieke proces gebruikt kunt u uw mogelijke besparing berekenen.

  • Arbeidskosten voor uw logistieke proces

Wanneer u de arbeidskosten van uw logistieke proces berekent is het belangrijk om niets te vergeten. Ook de tijd die u zelf in het logistieke proces steekt en kosten voor bijvoorbeeld werving en selectie mogen niet over het hoofd worden gezien.

  • Afschrijvingskosten van logistieke apparatuur en machines

Voor het logistieke proces heeft u allerlei apparatuur als printers, verpakkingsmachines en andere zaken nodig. De afschrijving op dit soort apparatuur is vaak behoorlijk. Probeer op basis van de economische afschrijving per jaar te berekenen van welke afschrijving er sprake is.

  • Softwarekosten

Wanneer u voor een fulfilmentbedrijf kiest maakt u vaak gebruik van software waar al een licentie voor aangekocht is. Als u uw logistieke proces zelf doet dient u daarin te investeren.
Uiteraard dient u ook verpakkings- en verzendkosten bij deze calculatie op te tellen. Probeer dit terug te rekenen tot één zending en vergelijk deze calculaties vervolgens met elkaar

Transitiekosten: van zelf doen naar uitbesteden

Wanneer u berekent of het uitbesteden van fulfilment een voordelige optie is mogen de transitiekosten naar een nieuw systeem niet worden overgeslagen. Afhankelijk van het fulfilmentbedrijf waarvoor u kiest kunnen hier grote verschillen tussen zitten. Zo kunt u het systeem van Avado Logistics bijvoorbeeld eenvoudig koppelen aan uw webwinkel, terwijl dit bij andere partijen veel programmeerwerk kost. Huurt u op dit moment een groot pand dat gedeeltelijk fungeert als opslagruimte? Dan is verhuizen een logische optie wanneer u uw fulfilment uitbesteedt. Uiteraard krijgt u op dat moment te maken met verhuiskosten, ook deze neemt u mee in uw berekening. Al met al kan uw transitie een behoorlijke investering vergen.

Avado Logistics berekent of fulfilment uw voordeligste oplossing is

Overweegt u uw fulfilment uit te besteden? Dan helpt Avado Logistics u vrijblijvend om uw voordeligste oplossing te berekenen. Zo kunnen wij samen met u inzichtelijk maken of fulfilment uitbesteden de juiste keuze is en met welke transitiekosten u te maken krijgt. Bel naar 088 100 22 33 of e-mail via info@avadologistics.nl.

Schrijf een commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.