Fulfilment proces: van zelf doen naar uitbesteden in rustige zomerperiode

Fulfilment is een uitstekende manier om de logistieke aspecten van uw webwinkel op een professionele manier te laten uitvoeren. Steeds meer webwinkels kiezen er dan ook voor om het logistieke proces uit te besteden. Dit brengt een hogere efficiëntie binnen het voorraadbeheer, de opslag van uw producten en de levering aan uw klanten.

Veel webwinkels voeren het logistieke proces op dit moment zelf uit. Dit brengt hoge kosten met zich mee en het is vaak een moeilijk te optimaliseren proces. Door samen te werken met een fulfilmentbedrijf kunt u rekenen op een verlaging van de logistieke kosten. U hoeft hierbij ook minder personeel aan te nemen, wat de kosten op het gebied van logistiek nog verder verlaagt.

Wanneer is fulfilment interessant?

Heeft u de producten die u via uw webwinkel verkoopt op dit moment nog zelf op voorraad? Dan is de kans groot dat u beperkt bent in het leveren aan klanten. Langere bezorgtijden, hoge kosten per verzending en regelmatig een tekort aan personeel. Fulfilment wordt dan ook al snel interessant voor webwinkels, omdat deze drie grote obstakels op een effectieve manier worden verholpen. Zelfs bij het versturen van enkele tientallen bestellingen per maand is het op basis van de kosten al interessant om uw logistiek uit te besteden door middel van fulfilment.

Waarom is fulfilment goedkoper?

Het huren van een eigen magazijn brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Het inrichten hiervan laat de totale kosten nog verder stijgen. En dan moet u ook voldoende personeel aannemen om het magazijn zo efficiënt mogelijk te runnen. Dit resulteert al snel in torenhoge maandelijkse kosten, waardoor uw winstmarges moeten worden verhoogd en u uw producten al snel de markt uit prijst.

Bij fulfilment worden magazijn voor meerdere webwinkels ingezet. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën op het gebied van automatisering en robotisering, welke voor webwinkels vaak te hoge kosten met zich meebrengen om te kunnen worden ingezet. Dankzij efficiënt ingerichte magazijnen wordt het voor webwinkels goedkoper om de producten hier op te slaan. Het verzamelen, inpakken en verzenden van bestellingen wordt op grote schaal uitgevoerd, waardoor de kosten per bestelling lager liggen.

Hoe stapt u over naar fulfilment?

Het uit handen geven van uw voorraad, uw voorraadbeheer en de verzending van uw artikelen is gemakkelijker dan u denkt. Het fulfilmentbedrijf kijkt samen met u naar de juiste oplossing om uw voorraad over te brengen naar het magazijn. De zomerperiode is bij uitstek een prettige periode om de overstap te maken. Tijdens de zomermaanden worden er bij de meeste webwinkels minder bestellingen geplaatst dan in andere seizoenen. De rustperiode die webwinkels doormaken kan dan ook uitstekend worden gebruikt om het logistieke proces achter de webwinkel efficiënter te maken.

Laat uw fulfilment uitvoeren door Avado Logistics

Wilt u uw logistieke kosten aanzienlijk verlagen en de focus binnen uw webwinkel volledig omzetten naar de groei van uw bedrijf? Dan staat Avado Logistics klaar om het volledige fulfilment proces voor uw webwinkel uit te voeren. U heeft binnen onze fulfilmentdiensten verschillende opties. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Commentaren voor deze post zijn gesloten.